Política d'esquerres?, per Antoni Bosch
Gavà, 31-10-2001


El Coordinador General d'EUiA Jordi Miralles, s'interroga  a el Far del 26-10-2001 --a partir de la moció de censura que s'ha debatut al Parlament de Catalunya--  sobre la millor manera d'orientar i engrescar la gent d'esquerres a ser protagonista d'un canvi necessari davant el pujolisme.

I proposa la fòrmula màgica de mobilitzar i unir les esquerres en l'acció i d'oferir "un canvi de polítiques i de polítics: un canvi d'esquerres enfront de les privatitzacions de l'ensenyament i la sanitat, els accidents i la precarietat laboral, les agressions mediambientals i al territori, etc."

Però, ¿com es pot  orientar a la gent que se senti d'esquerres si en la gestió diària de petites parcel.les de govern municipal es fa el contrari del que es predica? .

Per exemple, en el Projecte de Parc Temàtic de Can Aymerich a Castelldefels , tant EUiA com IC-V, com el PSC defensen --això sí molt units-- un projecte que comporta privatitzar zones verdes públiques i zones d'equipament de propietat pública, així com una agressió mediambiental i al territori.

I tanmateix, Esquerra Unida i Alternativa està al govern municipal de Castelldefels i en Jordi Miralles, coordinador general d'EUiA,  hi ocupa un càrrec de confiança política.

 ¿En què quedem, critiquem les privatizacions i les agressions mediambientals que fan els altres (les dretes),  però no les nostres? ¿on està el canvi de polítiques que es proposa?

¿Com es pot engrescar a la gent d'esquerres a participar en un canvi més general si en l'àmbit local quan la Plataforma per la Defensa de Can Aymerich, --recolzada pels grups ecologistes de la comarca--  ja ha recollit  més de 7.000 signatures en contra d'aquest projecte, encara la plana major d'EUiAcontinua mirant cap a una altra banda?.

Potser també a aquesta "esquerra" li cal un canvi de política i de polítics...

Antoni Bosch


Volver a Ca n'Aymerich
Volver a Cartas del Lector