NOTA DE PREMSA

Ultimes noticies

El clavegueram a Corbera, una assignatura pendent que ja fa pudor


Carta oberta sobre el trencament d’una connexió amb el col.lector general de la riera de Rafamans
8 octubre 2003


NOTA DE PREMSA
4 octubre 2003
Denúncia judicial contra l'Ajuntament


Galería de fotos. Un passeig per a les maravellas del subsól de Corbera


CORBERA 2000
Continuen les irregularitats


Per una nova cultura urbanística a Corbera

Veure reportatge sobre la manifestació del 15 desembre per el famós fotógraf Luigi Linguini


Com s'haurien d'haver fet les coses


Manifest per una Nova Cultura Urbanística a Corbera


Nota de Premsa
Una passera de les que uneix l’avinguda de Catalunya amb els horts, que es reguen amb l’aigua de la rieraFotografia feta des de l’avinguda Catalunya: la riera de Rafamans és plena d’aigües fecals
Denúncia judicial contra l'Ajuntament de Corbera de Llobregat

 
El GEMC, grup medi ambient de Corbera, ha presentat una denúncia judicial contra l'Ajuntament per desatendre repetidament els avisos dels veïns notificant un abocament d'aigües fecals a la riera, provocat pel trencament de la tapa d'una connexió amb el colúlector general de la riera de Rafamans.
 
El mal estat del clavegueram dins el nucli urbà de Corbera fa anys que provoca embussaments en diferents punts del colúlector que causen repetits abocaments per supuració de les aigües residuals. L'Ajuntament assegura que n'està al cas, atès que els problemes amb les clavegueres fa anys que duren. El GEMC, però, porta mesos denunciant l'augment del cabal d'aquests abocaments que s'incrementen en hora punta i s'agreugen cada dia més per l'augment constant de població. Les obres del Projecte urbanístic Corbera 2000 afegeixen més llenya al foc, ja que el grup ecologista assegura que la xarxa no podrà fer front a un augment de 1000 habitants més. A banda d'aquesta situació ja greu per ella mateixa, el dia 4 d'octubre es va trencar la tapa d'un tub de connexió al punt més baix del municipi que deixava sortir totes les aigües fecals del poble directament a la riera. Era festa, i per això ningú de l'Ajuntament no va reaccionar i l'abocament es va allargar 72 hores fins que el GEMC va trucar a l'Agència Catalana de l'Aigua i va solúlicitar una inspecció urgent.
 
El GEMC denuncia que l'Ajuntament no es prengui seriosament el tema i que justifiqui la seva desídia argumentant que els abocaments passen sovint i fa anys que duren. Això posa de manifest que la mala gestió de l'Ajuntament fa anys que dura, i que cal prendre mesures decidides i contundents, diferents de les empreses fins ara i que han consistit, bàsicament, en desembussar els tubs quan l'aflorament d'aigües fecals passava d'un volum "tolerable".
 
 
4 octubre 2003
Carme Jiménez i Huertas
presidenta del GEMC
telèfon 936501131

Alguns Amics

Plataforma Serres Garraf - Ordal

L'Associació de veïns de Cervelló

Pla de Ponent, Gavà

Plataforma Antitermica de Martorell

Associació Martorell Viu

Fundació Marianao, Sant Boi

ARPIOTS, Sant Climent de Llobregat

Plataforma Cívica per Sant Vicenç dels Horts

Associació Naturalista Torrellenca

Amics de Ca n'Aymerich, Castelldefels

Amics de la Bici