PRO ESPAI NATURAL (agrícola-forestal)
SERRES GARRAF - ORDAL


 

LA PLATAFORMA SERRES GARRAF-ORDAL REIVINDICA UNA MORATÒRIA URBANÍSTICA I UN NOU PLA GENERAL A CORBERA


 
 

Manifestació popular:
PER UNA NOVA CULTURA URBANÍSTICA a Corbera

El diumenge 15 de desembre , a les 11 hores, manifestació popular convocada pel GEM i amb el suport de la Plataforma Serres Garraf-Ordal. Sortida des de la Plaça de l'església de Santa Maria de Corbera de Dalt.

Quan farà sis mesos de la trobada a la Colònia Güell on, aprofitant l’any Gaudí, es van reunir més de cinc-centes persones dels 25 municipis que conformen les serres Garraf-Ordal, la Plataforma es torna a mobilitzar en un acte reivindicatiu. En el cas de la Colònia Güell, la Plataforma denunciava un Pla Urbanístic que es pretén desenvolupar en terrenys de propietat pública situats entre els municipis de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, en un entorn especialment important tan pel seu valor cultural com pel valor natural, atès que constitueix una connexió biològica entre el Montbaig-Montpedrós-Puig Vicenç i la vall baixa del riu Llobregat.

Aquesta vegada, la reivindicació de la Plataforma se centra en el projecte Corbera 2000, una ampliació del casc urbà de Corbera que ha iniciat uns rebaixos de terra més grans que tota l’extensió del nucli antic de Corbera de Dalt. El municipi de Corbera presenta un model d’urbanisme basat en la baixa densitat que encareix enormement els serveis municipals. A Corbera manquen uns serveis de qualitat bàsics que tenen tots els municipis: clavegueram, llum, recollida de residus, asfaltatge, aigua sanitària. Les conseqüències de la manca de serveis venen agreujades pels gravíssims problemes ambientals que se’n deriven: contaminació del subsòl (totes les fonts han estat clausurades); depredació i fragmentació del territori. En la zona de Corbera 2000 es preveu que hi visquin unes mil persones, el 10% de la població actual del municipi, xifra que representa de 500 a mil cotxes més que s’afegiran al caos matinal diari que pateix aquesta població, tema que s’agreuja si tenim en compte el creixement d’urbanitzacions basat en un Pla General fet sense cap mena de planificació sostenible i que no va tenir en compte les conseqüències d’aquest creixement desmesurat.
 
La Plataforma Garraf-Ordal manifesta el seu rebuig al model urbanístic actual de Corbera i hi diu prou. Exigeix la modificació del Pla General per un model basat en una nova cultura urbanística, on el creixement es vegi condicionat pel respecte necessari a l’entorn i el medi ambient, tan malmès i amenaçat. Un desenvolupament urbanístic sostenible, que es basi en la racionalitat i la implicació ciutadana i on l’objectiu sigui fer de Corbera un municipi habitable i harmònic i no pas enriquir una minoria amb interessos exclusivament econòmics.

L’acte pretén ser una concentració que s’iniciarà davant l’església de Santa Maria (casc antic de Corbera de Dalt), baixarà pels carrers cap a l’església de sant Antoni de Corbera de Baix, creurà el centre del nucli nou i acabarà a la zona de les obres, on es farà la lectura d’un manifest i es convidarà als participants a coca i moscatell.
 
 
 

Trobareu còpia del manifest que es llegirà al final de l’acte, fotografies i més informació a:

www.amics21.com/corbera

Trobareu informació àmplia de la Plataforma Garraf-Ordal amb còpia dels manifestos i enllaços a les entitats dels diversos municipis que conformen la Plataforma a:

www.amics21.com/serresgarrafordal
 

Per a qualsevol comunicació:

PLATAFORMA GARRAF-ORDAL
 Formada per

Plataforma pro-Espai Natural (Agrícola-Forestal) Montbaig-Montpedrós-Puig Vicenç.