La Cara Lletja Del Delta Del Llobregat, No.7


BUTLLETÍ INFORMATIU DEL DELTA DEL LLOBREGAT

Informació actualitzada a 20 de febrer de 2002.

Aquest butlletí pretén ser un vehicle d'informació sobre l'actualitat de les amenaces que pateix el Delta del Llobregat, confeccionat amb les informacions pròpies així com de la subministrada per part de les persones que tenen interès en la conservació d'aquest indret. Us agraïm moltísim les informacions que ens esteu facilitant en aquests dies tan moguts.

 
 
LA CONVOCATÒRIA
 
SALVEM LA LLERA DEL LLOBREGAT
 
Diumenge, 24 de febrer, acte reivindicatiu i lúdic emmarcat dins de la campanya "Per una nova cultura de l'aigua".
 
11h - al pont de mercabarna o de l'onze de setembre. Concentració i lectura d'un manifest


11:30h cercavila fins la plaça Louise Braile del Prat,


12h - A la plaça Louise Braille del Prat, hi hauran grallers, parades d'informació, activitats per la mainada i  DEPANA muntarà la seva exposició sobre rius.

a les 13:30h recollim i cap a casa.

Organitza: DEPANA, SEO/BirdLife Catalunya i la Xarxa per una nova cultura de l'aigua.

Nota important: Si esteu a un esplai o bé teniu algun grup d'animació, diables, etc. , esteu convidats a participar. Poseu-vos amb contacte amb Neus Royo de DEPANA e-mail: info@depana.org o telèfon: 932104679

 
Aeroport
 
 Perquè esperar si les coses es poden fer avui?. El passat dia 11 de febrer, AENA va començar les obres de l'ampliació de l'aeroport només 3 setmanes desprès de publicar-se la Declaració d'Impacte Ambiental. De moment estan actuant a una de les parts més sensibles, la pineda de Can Camins. Han començat a talar els pins pel lloc on anirà situada la tercera pista sense esperar ni que estigués adjudicada la vigilància ambiental de les obres. La Generalitat i el Ministeri de Medi Ambient, miren cap a un altre cantó...
    Curiosament, just publicat al BOE del 9 de febrer, AENA havia tret a licitació les obres de construcció de la tercera pista i la nova terminal.
 
Dessalinitzadora al Delta del Llobregat ?
 Aquest dies el nostre flamant conseller de Medi Ambient va presentar als mitjans de comunicació el projecte de planta desaladora a l'àrea de Barcelona. Com possiblement sabeu a través de la premsa, s'estan estudiant tres ubicacions diferents una de les quals, com no, està al delta del Llobregat. Estem farts de que mentre que ens estem carregant l'aqüifer del Delta del Llobregat, un dels més importants de l'Estat i amb una capacitat d'embassament tan gran con la del Pantà de la Baells, s'estiguin proposant solucions a la manca d'aigua, consistents en posar més formigó i gastar més diners públics sense criteri. Estarem a l'aguait de l'aparició d'un projecte més concret i sobre tot tenim molt clar que el Delta del Llobregat no necessita una dessalinitzadora sinó la recuperació dels seus aqüifers.
 
 
CAL DALIT I EL CORRIOL
 
    A començament del mes de febrer es van iniciar les obres per habilitar part de la finca de Cal Dalit com a àrea potencial per a la cria del Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus). Aquesta obra esta inclosa dins de les mesures compensatòries del desviament del Llobregat i s'ha accelerat sobre tot perquè no està gens clar que es puguin acabar les obres de la nova platja abans del mes de març i la platja de la Podrida se l'estan carregant ràpidament. Malgrat un intent del Port de Barcelona per ficar cullerada en aquesta actuació, finalment s'està fent càrrec d'ella l'Agencia Catalana de l'Aigua que era l'entitat designada a la declaració d'Impacte, amb la col·laboració del òrgan gestor de les reserves naturals del delta del Llobregat. A veure com queda i la seva efectivitat.
 
Informació compilada per:
Jordi Ballesta

SEO/BirdLife Delta del Llobregat
jballest@cconline.es

Indice

y Amics21