Desfiguració de la Masia Can Mitjans

Fotografía de com està en l'actualitat Fotografía de com era la masia abans de les obresDestrosses Castellví de Rosanes

Ja fa molts mesos, uns veïns de Sant Andreu de la Barca ens van alertar sobre unes destroces (tala massiva d’arbres, moviments de terres, transit de maquinàries diverses, grues, runes, brutícies escampades per tot arreu, sorolls, etc.) que s’estaven cometent enmig dels boscos que hi ha a Castellví de Rosanes, tocant a Sant Andreu, i que són (¿eren?) dels pocs que resten ben conservats a les serres de l’Ordal, a més de ser un dels darrers espais connectors que en queden vius.

La finca en qüestió es diu Can Mitjans, i els “propietaris” han estat cometent tota classe d’abusos en aquest espai natural tan necessari i valuós de conservar. També han desfigurat totalment una masia amb un gran valor patrimonial (zona de conservació de l’edificació segons les normes urbanístiques del municipi), donada la seva antiguitat datada ja al segle XV.

Properament farem cinc cèntims d’aquest escandalós tema i mostrarem imatges recents...Tot plegat sembla un mal son, com es veurà. Per ara, pengem unes fotos preses el passat estiu. A hores d’ara, hi ha una tanca enorme al voltant de la finca, i tots els camins estan tancats. Una de les darreres notícies, però, us la volem avançar: els “propietaris” darrerament estan llençant gossos sobre les persones que caminen o van en bici per la natura i s’apropen. Per tant, han convertit el bosc en un lloc perillós...¡¡¡Aquesta gent són una nova espècie de llop!!! (amb perdó pels llops autèntics, que són molt bells i respectables).Més destrosses