Página principalIdeal para linces

Litio, el lince viajero, se aclimató bien en los campos de cerezas del Baix Llobregat
La Vanguardia
7 de junio del 20018

Y:
"Las montañas que refugiaron al lince Litio serán protegidas" (La Vanguardia)
19 de julio 2018
Bautizadas las Montañas del BaixDocumentos

Acta fundacional de la Plataforma Serres Garraf Ordal

Estatuts de la PSGOManifiesto de la Plataforma Montbaig - Montpedrós

Manifest Plataforma Pro-Espai Natural (Agrcola-Forestal) Serres d'Ordal i l'Aragall

Manifest Gaudim de la Natura
Manifiesto conjunto de ambas Plataformas

Adhesió al Manifest ComarcalEstudios

Primera parte del estudio base del Montbaig - Montpedrós redactado por DEPANA, 2000. (Transcrito al castellano)Reportajes

15 de diciembre de 2002
No a Corbera 2000, per una nova cultura urbanística

16 de junio de 2002
Trobada a la Colonia Güell

Un Poco de Arte

Dibuixos de l'Espai Rural
Dibujos realizados por estudiantes de arquitectura de la ETSAB


Begues (pou de glaç)
Ultimas noticias

Pequeña oración a Sant Antoni Gaudí

El Centre d'Interpretaci del Paisatge
Parc Forestal Montbaig, Sant BoiDiversión

Rutes pel baix
Todos los senderos del Montbaig - Montpedrós por Xavier Sánchez i Torres
(Documento en pdf de 1,2 Mb)

ACTA FUNDACIONAL DE LA PLATAFORMA SERRES GARRAF-ORDAL

Data: 01 de març de 2005
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sant Boi de Llobregat

Es reuneixen les persones següents, totes majors d’edat:

....

Introducció

Una ordenació territorial poc respectuosa i poc racional ha emmarcat el territori de les Serres Garraf-Ordal dins d’una gran zona “econòmica” metropolitana, sense tenir en compte la seva singularitat (muntanyes amb més d’un 50% de pendent de mitjana, i les del nord, cobertes de bosc), el seu variat i valuós patrimoni (natural, faunístic, geològic, arqueològic, arquitectònic, històric-cultural, paisatgístic, etc.) ni les seves pròpies dinàmiques i necessitats, que res tenen a veure amb les d’una ciutat.

Aquesta visió estreta i mercantilista del territori, que només el considera en termes de “negoci”, el pressiona i el destrueix constantment. El ritme de la destrucció de les Serres del Garraf-Ordal ha augmentat de manera alarmant aquests últims anys. La ràpida transformació dels usos del sòl a favor d’interessos econòmics “programats” fora del territori i sovint aliens als habitants, i sempre per damunt de qualsevol altres consideracions i valors, comporta conseqüències irreversibles com els fets consumats que tot seguit es descriüen: desforestació massiva i urbanització indiscriminada, cobriment de torrents i rieres, abocaments de tot tipus de residus de Barcelona i altres ciutats, pedreres enormes per nodrir de material de construcció, cimenteres, greus contaminacions acústiques, lumíniques, etc... Aquest ritme destructiu del medi físic es viscut amb angoixa per molts habitants, que veiem amb impotència la desaparició d’aquest valuós –intrínsecament- territori.

Aquesta ordenació territorial basada exclusivament en termes mercantilistes, és avui dia totalment obsoleta, per la seva òbvia insostenibilitat Malgrat això, el ritme destructiu avança amb força.

En un seriós intent per aturar aquest ràpida destrucció, al novembre de 1997 diversos ajuntaments de la zona del Montbaig - Montpedrós - Puig Vicenç, a petició de moltes i diverses entitats i agrupacions, van sollicitar a la Diputació de Barcelona l’elaboració d’un estudi que mostrés el camí cap a la protecció efectiva d’aquest patrimoni. Aquest treball el va realitzar l’ONG DEPANA (“Defensa del Patrimoni Natural"), i es titula "L'Estudi de base de l'espai natural (agrícola-forestal) Montbaig - Montpedrós - Puig Vicenç”. Al mateix temps es va crear la Plataforma en defensa d’aquest territori (zona Sud). Posteriorment, entitats i associacions de la zona nord es van unir fins crear la Plataforma Serres d’Ordal-l’Aragall.

L’any 2002 es van unir les dues plataformes per crear la Plataforma Serres Garraf-Ordal. És, doncs, una agrupació supramunicipal de entitats i associacions de vint municipis (Begues, Castelldefels, Cervelló, Gavà, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Vallirana, Viladecans, Olesa de Bonesvalls, Corbera de Llobregat, La Palma, Gelida, Castellví de Rosanes, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà i Subirats) que la composen. Aquests dos anys la Plataforma Serres Garraf-Ordal ha dut a terme diverses mobilitzacions i treballs conjunts que han denunciat públicament la situació que pateix aquest territori.

Les agressions no han parat, sinó que s’han accentuat. Ha hagut, però, un canvi de govern a la Generalitat, i aquest nou govern s’ha compromès a desenvolupar i aplicar de forma efectiva els principis d’informació, transparència i participació ciutadana en les activitats de govern. En aquesta línia, el nou Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat el “Projecte de Decret pel que es regula la participació de les organitzacions no governamentals i altres entitats sense ànim de lucre vinculades a l’ecologia i a la protecció del medi ambient en les activitats i programes del Departament de Medi Ambient i Habitatge”, i un dels requisits per poder participar “estructuralment” és estar legalment constituïts. I és per aquest motiu principal que la Plataforma Serres Garraf-Ordal ara es constitueix legalment.

Acords:

1r. Es constitueix l’entitat denominada Plataforma Serres Garraf-Ordal

2n. S’aproven per unanimitat els estatus pels quals s’ha de regir

3r. S’elegeix la Junta Directiva amb la composició següent:

President: José Castillo Vallespi
Vice-president: Montse Jardí Segura
Tresorer: Joan Mañas i Palau
Secretària: Penelope Jordán Olivencia
Vocals: Josep Cortell i Pascual
Enric Lopez Manzano
Enric Ases i Amorós
Vicenç Roig Vidal
Julia Diez Gómez
Xavier González i Alemany
José Antonio Rubio Leiva
Andreu Vila Soldevila
Signatures:

(...)

Nuevo

JA HA SORTIT LA SENTÈNCIA
del contenciós de CORBERA-2000!!!


Galería de destrozos locales

Webs vecinales

 • L'Associació de veïns de Cervelló
 • Corbera 2000?
 • Pla de Ponent, Gavà
 • Plataforma Antitermica de Martorell
 • Associació Martorell Viu
 • Fundació Marianao, Sant Boi
 • ARPIOTS, Sant Climent de Llobregat
 • Plataforma Cívica per Sant Vicenç dels Horts
 • Associació Naturalista Torrellenca
 • Boscos Malmesos A Sant Andreu De La Barca

  y aún que esté un poco fuera de las delimitaciones del futuro parque:
 • Amics de Ca n'Aymerich, Castelldefels

  Otros Grupos

 • Amics de la Bici