Convocatòria de Manifestació Contra l’Especulació i en Defensa del Territori davant el Parlament de Catalunya, dissabte dia 14 de febrer (Sant Valentí) a les 18 h.

Convoca: Amics21.comTot el Tinglat

Portada


Manifestació del 14-F

Convocatòria

Instancia

Nota de Premsa + fotos

Amics21
Gran Festa 28-F

Sant Joan Despi


Veure Cartell


com arribar-hi


CONTRA L'INTEGRISME CAPITALISTA ACTUAL

Ja fa temps que la societat civil se està organitzant per fer front a les polítiques neolliberals que imperen en el món. Les conseqüències de la imposició d'aquest model comencen a ser evidents ja per a tothom: precarietat laboral, immigració a dojo -mà d'obra encara més barata-, especulació del sòl i dels preus dels habitatges la qual cosa obliga als ciutadans a un èxode involuntari a altres indrets que en resulten greument perjudicats, pèrdua de patrimoni estatal en benefici de privats, lliberalització dels serveis públics amb una retallada de la seva qualitat i universalitat, brutal destrucció del territori i de la qualitat ambiental, manca d'usos socials dels immobles desocupats, etc. La llista és molt llarga i ens duu als ciutadans a viure amb una inseguretat malsana; la inseguretat que només la crea el vertader terrorisme: el terrorisme econòmico-polític.

La prepotència i agressivitat amb la que s'està implantant el liberalisme econòmic per convertir-se, no en una cojuntura, si no en l'estructura per la qual el món restarà totalment desprotegit davant uns quantes companyies transnacionals amb poder polític, ha portat al naixement de miríades d'associacions, plataformes, xarxes i diferents moviments socials per intentar parar els efectes locals i concrets d'aquesta agressió generalitzada. Centrant-nos a Catalunya i sense ànim de restringir l’abast de cap lluita o moviment sinó obligats per la reducció que comporta fer una mera enumeració, s'han format tres grans fronts de lluita: per una banda, col·lectius que lluitem contra projectes urbanístics i dÕinfraestructures que són pur terrorisme ambiental i territorial (com el de l'Eix Vic-Olot, amb la construcció del Túnel de Bracons, o el transvasament del riu Ebre, o contra el 4rt. Cinturó, o la instal·lació de centrals tèrmiques, la destrucció total del Delta del Llobregat, per citar les reivindicacions més conegudes) . Per altra banda, col·lectius que lluitem contra l'especulació brutal de sòl i l'habitatge (com les diverses mogudes que munten a Barcelona amb qualsevol excusa, ara el Fòrum 2004, abans van ser les Olimpiades), com el moviment okupa i associacions de veïns. I l'altra front son els moviments alterglobalització i contra la guerra.

Aquests moviments, pensaments, plataformes, xarxes, associacions, persones... cada cop som més nombrosos, estem ben informats i formats i representem una veritable força social emergent. Sabem que la causa originaria de les nostres problemàtiques és la mateixa: l’actual INTEGRISME CAPITALISTA, anomenat neolliberal, i dirigit per psicòpates acumuladors-. La nostra força no radica ni en l'organització, ni en les jerarquies, ni en els noms, ni en els símbols, ni amb consignes... sinó en el reconeixement i l’autoafirmació de la nostra diversitat i, per tant, de la nostra riquesa.

A Catalunya, la situació d'involució social que està comportant la forçada implantació d'aquest integrisme capitalista, amb l'arbitrarietat i prepotència dels polítics que l'emparen i impulsen, ha obert el nostre territori a la cacera de tot tipus d’especuladors i àvids inversors sense escrúpols. Alguns venen com a turistes de luxe, s’estan una setmana en un bon hotel de Barcelona, compren i venen a dojo -moltes vegades sòl expropiat per quatre duros als pobres que hi vivien o als petits autònoms als que han arruïnat-, i se’n van amb uns guanys ràpids i fàcils. Altres inverteixen en empreses constructores i promotores, les quals s’estan enrriquint amb tota l’obra pública i civil que s’està adjudicant d’una manera caòtica, la major part de les vegades no per necessitats reals si no únicament per aquesta pressió inversora de guanyar diners fàcils. I és clar, així "puja el PIB" –que no té res a veure amb que pugi el "benestar social"- i ens diuen que la nostra economia "creix" –la d’altris-. Tot aquest tinglat dóna com a resultat una ferotge destrucció territorial i mediambiental, un gran endeutament financer que ha hipotecat la vida de molts ciutadans i un empobriment general. Aquest panorama està ofegant molt ràpidament als ciutadans, en no poder continuant vivint amb tantes pressions contradictòries i sense expectatives d'un futur mínimament estable i garantit, ja que aquest sistema és clarament INSOSTENIBLE, es miri com es miri. La qual cosa vol dir que ja ha entrat en crisi.

Ha arribat el moment de fer sentir les nostres veus, aprofitant que s'ha establert un "nou" govern a Catalunya.

S’ha acabat el temps de "demanar". Ha arribat el moment d’EXIGIR. Aquí, a Catalunya, ha arribat el moment d’exigir al "nou" govern que estableixi mecanismes estructurals i eficaços de participació ciutadana en la presa de decisions de gran transcendència per la qualitat de vida dels ciutadans. I és el Parlament el que li ha de donar aquest ordre. Com a primer pas, absolutament innegociable, pel necessari gir corrector de la crítica situació actual, alhora que donant compliment a les promeses electorals, exigim:

  • Es decreti una moratòria urbanística general, que freni la velocitat de la destrucció territorial, ambiental i social que provoquen les activitats especulatives nacionals i transnacionals, mentre s’obre un període de Consulta Ciutadana, durant es qual els ciutadans adreçarem al Parlament les nostres problemàtiques i reivindicacions derivades directament de l’especulació i de les agressions al territori.

  • Tenint en compte el resultat de la Consulta Ciutadana, es revisi l’actual planificació territorial i urbanística, donant-la a exposició pública abans de la seva aprovació definitiva, comportant una revisió en profunditat dels usos dels espais i dels immobles, els quals estan clamant a crits una racionalització i una sociabilització. I aquesta Planificació serà l’eina indispensable de consens i futur.

Per la qual cosa ens manifestarem davant el Parlament de Catalunya el dia 14 de febrer (Sant Valentí), a les 18 hores, fent coincidir la data i hora amb la manifestació que tindrà lloc a Mallorca en defensa del territori i del medi ambient. .

Portarem les nostres pancartes, cadascú la seva, amb la seva lluita i amb les seves paraules. Portarem instruments per fer soroll. Els que puguem portarem megàfons i parlarem. Els que tinguin comparses i diables, que els portin. Ens coneixerem i ens donarem a conèixer. Cridarem les nostres consignes i pot ser trobarem una en comuna: les nostres terres i les nostres ciutats son dels que hi vivim, no dels que en fan negoci a costa nostra.

Per donar una identificació col·lectiva a l’acte hem triat el color taronja. Pinteu les vostres pancartes en aquest color i ens col·locarem enganxines d’aquest color. Els més atrevits ens vestirem amb roba de color taronja i ens posarem perruques taronges. A més, els que tinguem gossos els portarem perquè ens ajudin a fer soroll amb els seus "guaus". Porteu a qui vulgueu. Es un acte en favor de la vida, la diversitat i la dignitat.

I les frases que més s’han de ressaltar són:

. MORATÒRIA URBANÍSTICA JA!

. PROU ESPECULACIÓ!

. PROU DESTRUCCIÓ DEL TERRITORI!

. PLANIFICACIÓ AMB PARTICIPACIÓ CIUTADANA!

Imprimiu aquestes frases en paper de color taronja, en tamany d’etiqueta. Enganxarem el paper imprès de color a un full d’etiquetes i així ja tenim les enganxines. Feu servir el tipus de lletra CENTURI GOTHIC. Imprimiu el cartell que us facilitem -millor en paper taronja- i feu-ne distribució.

Si us adheriu només cal que ho feu a través de la web: www.amics21.com/tinglat

o a través de l’e-mail: amics21@terra.es

 

indicant el vostre nom, associació, població i una adreça d'e-mail per estar en contacte.

 

NOTA: Amics21.com només és una manera de posar-nos en contacte per aquest esdeveniment. Amics21.com només és una de tantes WEBS lliurades al ciberespai. Amics21. com no és cap organització, ni cap moviment, ni cap referent. Es un pensament, i com a tal, és lliure.

 

"Lo cierto, sin embargo, es que ya existen en las grandes ciudades edificios suficientes para remediar en seguida, si se les diese un empleo racional, toda verdadera penuria de la vivienda. Esto sólo puede lograrse, naturalmente, expropiando a los actuales poseedores y alojando en sus casas a los obreros que carecen de vivienda o que viven hacinados en la suya. Y tan pronto como el proletariado conquiste el poder político, esta medida, impuesta por los intereses del bien público, será de tan fácil ejecución como lo son hoy las otras expropiaciones y las requisas de viviendas que lleva a cabo el Estado actual."

(F.Engels, Contribución al problema de la

vivienda, 1872)

 

Han passat 132 anys des que aquest pensador ja apuntava la solució de l’habitatge.

 

En tot aquest temps, hem aconseguit anar a la Lluna, hem enviat robots a Mart, però aquí, a la Terra, continuem sense solucionar un tema de fàcil solució.

¿Esperarem 132 anys més per seguir lamentant-nos?Grups reivindicatius amb folletó

Avis del barri Bon Pastor

Jornada contra l'especulació urbanística

Grups reivindicatius amb güeb

DEMASAB, St. Andreu de la Barca

Associació de veïns de Cervelló

GEMC, Corbera de Llobregat

Amics de Ca n'Aymerich, Castelldefels

Plataforma en favor d'una Consulta Ciutadana del Pla de Ponent, Gavà

ARPIOTS, Sant Climent de Llobregat

Plataforma Serres Garraf Ordal

Coordinadora per la defensa de la Vall de Sant Just (Collserola) (veure manifest)

ADENC

Plataforma Nunca Mais de Catalunya

ATTAC

En defensa del marxismo

Plataforma vecinal contra la especulación de Barcelona

HAMSA. Centro social autogestionado (barrio Hostafrancs. BCN)
(Veure: Carta de Solidarítat)

Barcelona Indymedia

... y Amics21.com